Image for post

Υπάρχει ξενάγηση στα ελληνικά στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου;

Είναι βασικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η επίσκεψη σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι πάντα συναισθηματικά και πνευματικά απαιτητική. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πλήρως τις παρεχόμενες πληροφορίες. Στην προσπάθειά μας να σας παρέχουμε πάντα τη σωστή ενημέρωση, συγκεντρώσαμε τα κύρια στοιχεία σχετικά με τις υπηρεσίες ξενάγησης στο Άουσβιτς.

Καταρχάς, προτείνουμε να επιλέξετε την επίσκεψη στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου με ξεναγό, ακόμη και αν δεν είναι υποχρεωτικό για ατομικές επισκέψεις. Η κράτηση της επίσημης ξενάγησης είναι δυνατή διαδικτυακά ή μέσω email, προτίμηση 2-5 ημέρες πριν την επίσκεψη. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται εδώ.

Για ομαδικές επισκέψεις, η είσοδος με ξεναγό είναι υποχρεωτική με χρέωση, όπως προσδιορίζεται στον τιμοκατάλογο του επίσημου ιστοτόπου. Στο μουσείο, παρέχονται ξεναγήσεις σε πολλές γλώσσες, όπως Αγγλικά, Κροατικά, Τσεχικά, Γαλλικά, Εβραϊκά, Ισπανικά, Ιαπωνικά, Κορεατικά, Ολλανδικά, Γερμανικά, Νορβηγικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Ρουμανικά, Σερβικά, Σλοβακικά, Σουηδικά, Ουγγρικά, Ιταλικά, Ουκρανικά, Πορτογαλικά και Ελληνικά.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές ιδιωτικές εταιρείες που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία, παρέχοντας μεταφορά από την Κρακοβία ή ακόμα και από την Βαρσοβία. Παραδείγματα μπορείτε να βρείτε εδώ. Επικοινωνήστε απευθείας μαζί τους για να ζητήσετε προσφορά!

Η επίσημη επίσκεψη κατά μέσο διαρκεί περίπου 2-3 ώρες, αλλά υπάρχει επιλογή μεταξύ διαφόρων τύπων ξεναγήσεων, όπως γενική ξενάγηση 2,5 ή 3,5 ωρών, μονοήμερη εκπαιδευτική ξενάγηση διάρκειας 6 ωρών και διήμερη εκπαιδευτική ξενάγηση με συνολική διάρκεια 8 ωρών.

Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε εύκολα να φτάσετε στο Άουσβιτς από την Κρακοβία, βρείτε πληροφορίες εδώ.

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία