Image for post

Το θέατρο Nowy Teatr της Πολωνίας με την παράσταση «Elizabeth Costello / J. M. Coetzee: Επτά μαθήματα και πέντε παραβολές» στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Το Nowy Teatr του Κριστόφ Βαρλικόφσκι (πολωνικά: Krzysztof Warlikowski) από την Πολωνία θα παρουσιάσει την παράσταση "Elizabeth Costello / J. M. Coetzee: Επτά μαθήματα και πέντε παραβολές" στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 στον Ταύρο.

Βασισμένη στα έργα Ελίζαμπεθ Κοστέλο, Ένας αργός άνθρωπος και Moral Tales του Τζ. Μ. Κουτσί, η παράσταση διερευνά το ερώτημα αν η τέχνη μπορεί να σώσει τον κόσμο ή αν η επιθυμία των καλλιτεχνών να μιλήσουν μέσω της τέχνης είναι ουτοπική. Η Ελίζαμπεθ Κοστέλο, ηρωίδα του Κουτσί, δεν είναι απλώς ένας επινοημένος λογοτεχνικός χαρακτήρας, αλλά το καλλιτεχνικό alter ego του συγγραφέα. Μιλά εξ ονόματός του και αντιμετωπίζει την κριτική των αναγνωστών και επικριτών του.

Η Κοστέλο εισβάλλει στη φαντασία του Κουτσί και χρησιμοποιεί τη δική του φωνή για να αναφερθεί και να ευαισθητοποιήσει σε φιλοσοφικά, κοινωνικά και υπαρξιακά ζητήματα, όπως η κακοποίηση των ζώων, η κοινωνική αδικία, ο αποκλεισμός των ηλικιωμένων και των αναπήρων.

Ο Κριστόφ Βαρλικόφσκι έχει ενσωματώσει την Κοστέλο σε πέντε παραστάσεις του, μέχρι στιγμής, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αφιερώνει ένα ολόκληρο έργο σε αυτήν. Η πρόταση αυτή έκανε πρεμιέρα την άνοιξη του 2024 στο Nowy Teatr της Βαρσοβίας και θα συνεχίσει σε Βαρκελώνη, Λιέγη, Παρίσι και Στουτγάρδη. Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είναι συμπαραγωγός της παράστασης και θα την παρουσιάσει πρώτο στην Ελλάδα, αμέσως μετά την πρεμιέρα της στην Πολωνία. Η συνεργασία αυτή υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει το φεστιβάλ στην προώθηση σπουδαίων διεθνών καλλιτεχνικών έργων προσφέροντας στο ελληνικό κοινό ενδιαφέρουσες παραγωγές.

Σχετικά με τον Κριστόφ Βαρλικόφσκι

Ο Κριστόφ Βαρλικόφσκι είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους Ευρωπαίους σκηνοθέτες θεάτρου και όπερας. Ως ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Nowy Teatr στη Βαρσοβία, έχει επηρεάσει βαθιά το σύγχρονο θέατρο. Οι παραστάσεις του ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία, την καινοτομία και την τολμηρή θεματολογία τους, αναδεικνύοντας τον ως μια από τις σημαντικότερες μορφές στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο Βαρλικόφσκι συνεχίζει να εξερευνά νέα καλλιτεχνικά μονοπάτια, ενσωματώνοντας κοινωνικά και υπαρξιακά ζητήματα στα έργα του.

Πληροφορίες παράστασης

Που: Πειραιώς 260, Χώρος Δ, Ταύρος, Αττική
Πότε: 5 - 7 Ιουνίου 2024
Ώρα προβολής: 19:00
Διάρκεια: 240 λεπτά με διάλειμμα 15 λεπτών

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και στο more.com.

Σχετικά

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία