Image for post

Το αεροδρόμιο Μόντλιν (Modlin) στην Πολωνία

Το αεροδρόμιο Modlin της Πολωνίας βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της Βαρσοβίας, στην πόλη Modlin Nowy Dwór Mazowiecki. Είναι το έκτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Πολωνίας το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από 3 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Το αεροδρόμιο άνοιξε για εμπορικούς σκοπούς το 2012. 


Η Ryanair κυριαρχεί στο Μόντλιν με σχεδόν αποκλειστικότητα, πραγματοποιώντας πάνω από 50 πτήσεις προς διάφορους προορισμούς σε όλη την Ευρώπη. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και τα Χανιά.

Τρόποι μεταφοράς 

Γνωρίστε τους καλύτερους τρόπους για να μετακινηθείτε από το αεροδρόμιο του Μόντλιν προς το κέντρο της Βαρσοβίας.

Πούλμαν ModlinBus

Το ModlinBus συνδέει το τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Μόντλιν με το κέντρο της Βαρσοβίας και αποτελεί έναν από τους πιο φθηνούς και τους πιο απλούς τρόπους μεταφοράς στην Βαρσοβία. Τα πούλμαν ModlinBus είναι άνετα και κλιματιζόμενα και προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ και επαγγελματική εξυπηρέτηση στην αγγλική γλώσσα, αλλά το σημαντικότερο τους πλεονέκτημα είναι ότι οι τα δρομολόγια τους είναι προσαρμοσμένα στις ώρες αναχωρήσεων και αφίξεων των πτήσεων του αεροδρόμιου Μόντλιν. Οπότε δεν χρειάζεται να έχεις άγχος και να υπολογίζεις αν θα φτάσεις στην ώρα σου για να προλάβεις την πτήση σου.

Η αρχική στάση του πούλμαν ModlinBus βρίσκεται ακριβώς απέξω από το αεροδρόμιο και η τερματική - στο κέντρο της Βαρσοβίας έξω από το Παλάτι του Πολιτισμού και της Επιστήμης (Pałac Kultury i Nauki) απέναντι από τον σταθμό Centrum του μετρό της Βαρσοβίας. Ο μέσος χρόνος διαδρομής είναι περίπου 30 με 50 λεπτά (ανάλογα με την κίνηση στην Βαρσοβία).

Τα εισιτήρια μπορείς εύκολα να τα αγοράσεις διαδικτυακά ή στην έξοδο του αεροδρομίου άλλα και από τον εισπράκτορα έξω από το πούλμαν όταν πρόκειται για το δρομολόγιο Βαρσοβία – Μόντλιν. Η τιμή του είναι περίπου 35 ζλότι, δηλαδή περίπου 8 ευρώ. Να ξέρετε όμως, ότι αγοράζοντας τα εισιτήρια νωρίτερα η τιμή του θα είναι πολύ χαμηλότερη (γύρω στα 2 ευρώ). 
Δες όλα τα δρομολόγια και κλείσε τα εισιτήρια διαδικτυακά.

Τρένο Koleje Mazowieckie

Ένας άλλος σχετικά οικονομικός τρόπος για να φτάσετε στη Βαρσοβία από το αεροδρόμιο Μόντλιν είναι το τρένο της Koleje Mazowieckie. Δυστυχώς όμως σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει απευθείας δρομολόγιο, που στην πράξη σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε πρώτα ένα λεωφορείο της Koleje Mazowieckie, του οποίου η στάση βρίσκεται ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο. Το λεωφορείο θα σας πάει ως τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Modlin όπου θα κάνετε την μεταβίβαση και θα συνεχίσετε ως το κέντρο της Βαρσοβίας με το τρένο της Koleje Mazowieckie. Τα τρένα είναι μοντέρνα, κλιματιζόμενα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των επιβατών με μικρά παιδιά. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια κάθε 20-30 λεπτά. Η διαδρομή με το τρένο διαρκεί από 40 έως 60 λεπτά (ανάλογα με το σταθμό που πηγαίνουμε), ενώ ο χρόνος που απαιτείται για να ταξιδέψετε με λεωφορείο από/προς το σιδηροδρομικό σταθμό είναι περίπου 10 λεπτά. Δες όλα τα δρομολόγια και κλείσε τα εισιτήρια διαδικτυακά.

Ταξί

Το αεροδρόμιο Μόντλιν συνεργάζεται αποκλείστηκα μόνο με δύο εταιρείες ταξί

Ο μέσος χρόνος διαδρομής από/προς τη Βαρσοβία, με ευνοϊκές οδικές συνθήκες, είναι περίπου 35-40 λεπτά. Ο τιμοκατάλογος για τα δρομολόγια μεταξύ αεροδρομίου και της Βαρσοβίας είναι προκαθορισμένος (χωρίς ταξίμετρο) και εξαρτάται από τον προορισμό σας στην Βαρσοβία (υπάρχουν 3 διαφορετικές ζώνες) και από την ήμερα που ταξιδεύετε (εργάσιμη/αργία). Οι τιμές κυμαίνονται από 119 έως 199 ζλότι (25 – 50 ευρώ).

UBER app

Η εταιρεία Uber προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς από το αεροδρόμιο Μόντλιν στο κέντρο της Βαρσοβίας και αντίστροφα. Για να κλείσετε ένα Uber, θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή Uber στο κινητό σας τηλέφωνο και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να κάνετε κράτηση. Η υπηρεσία Uber είναι άνετη και ασφαλής επιλογή για τη μετακίνησή σας στη Βαρσοβία. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να πληρώσετε και με την κάρτα σας!

Αξίζει να δείτε

Αφού βρίσκεστε ήδη στη Βαρσοβία, μην παραλείψετε να ανακαλύψετε τα εκπληκτικά μνημεία, τα ενδιαφέροντα μουσεία, τα όμορφα πάρκα και άλλα μοναδικά αξιοθέατα που έχουμε ετοιμάσει για εσάς. Μην ξεχάσετε επίσης να δείτε πού μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικό παραδοσιακό φαγητό και αν είστε και θαυμαστής του Lewandowski, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το εστιατόριο του στη Βαρσοβία!

Καλά να περάσετε!

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία