Image for post
Photo by @freepik: License 

Τα μεσογειακά τυριά στην πολωνική αγορά

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους Πολωνούς καταναλωτές για τα μεσογειακά τυριά, όπως η φέτα, ο τελεμές και το Sirene (βουλγαρικό). Ιδιαίτερα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο αριθμός των καταναλωτών που αναζητούν πιο ελαφριά και δροσερά γεύματα αυξάνεται, καθιστώντας τα προϊόντα αυτά ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές σαλάτες.

Αξία αγοράς

Η αξία της πολωνικής αγοράς τυριού σε άλμη υπολογίζεται σε περίπου 120 εκατομμύρια PLN ετησίως (2,8 εκατομμύρια ευρώ) και αποτελεί μια από τις δυναμικά αναπτυσσόμενες κατηγορίες των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Πολωνία

Παρ' όλα αυτά, τα μεσογειακά τυριά σε άλμη αντιμετωπίζουν εποχιακές διακυμάνσεις στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τις πωλήσεις αυτών των προϊόντων να αναπτύσσονται από τον Μάιο και να πέφτουν συνήθως προς το τέλος του καλοκαιριού (Σεπτέμβριος).

Photo by @freepik: License

Διανομή

Η ανάλυση της διανομής στη λιανική αγορά δείχνει ότι οι περισσότεροι Πολωνοί καταναλωτές αγοράζουν τυριά σε άλμη από σουπερμάρκετ και delicatessen. Σε αυτά τα καταστήματα, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν ευρεία ποικιλία μεσογειακών τυριών και να επιλέξουν ανάλογα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Συνολικά, παρά τις εποχιακές διακυμάνσεις, τα μεσογειακά τυριά σε άλμη αποτελούν δυναμική αναπτυσσόμενη αγορά στην Πολωνία και αποτελούν μια δροσερή και νόστιμη επιλογή για τα καλοκαιρινά γεύματα.

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία