Image for post

Πώς να πάτε από την Κρακοβία στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου: Πρακτικές συμβουλές

Ταξιδεύοντας στην Πολωνία, σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε το Μουσείο του Άουσβιτς-Μπίρκεναου (Memorial and Museum Auschwitz-Birkenau) στην πόλη Όσβιετσιμ (Oswiecim), μια από τις σημαντικότερες μνημειακές τοποθεσίες στην Ευρώπη, όπου μέσα από λεπτομερείς ξεναγήσεις και εκθέσεις μπορείτε να ανακαλύψετε τη φρίκη της ιστορίας.

Πώς να πάτε από την Κρακοβία στο Άουσβιτς

Λεωφορείo

Τα λεωφορεία αναχωρούν από τον σταθμό MDA (Małopolski Dworzec Autobusowy) στην οδό Bosacka της Κρακοβίας, ακριβώς πίσω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/krakovia-ta-5-simantikotera-axiotheata-pou-prepei-na-deite/

Σε κάποια λεωφορεία υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου μέσα στο λεωφορείο, ανάλογα με τις προδιαγραφές της κάθε εταιρείας. Ωστόσο, συνιστάται η αγορά των εισιτηρίων εκ των προτέρων για να αποφύγετε τυχόν καθυστερήσεις ή αναποδιές. Οι πιο γνωστές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια στη διαδρομή Κρακοβία - Άουσβιτς είναι η G.T. Trans, η Krakow Shuttle, η Visit Auschwitz, η Lajkonik, η Marek Lewański και η Przewóz Osób JS.

Η μέση διάρκεια ταξιδιού με το λεωφορείο είναι ανάλογη με την κίνηση και μπορεί να διαφέρει από 60 έως 120 λεπτά. Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια είτε από τον σταθμό MDA την ημέρα της αναχώρησης σας ή εκ των προτέρων online, ανάλογα με την προτίμησή σας. Η τιμή ενός εισιτηρίου κυμαίνεται μεταξύ 3,50 με 4 ευρώ (16 -20 ζλότι).

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/poloniko-nomisma-ti-prepei-na-xereis/

Τρένο

Μπορείτε να πάρετε τρένο από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κρακοβίας (Dworzec Kolejowy Kraków Główny PKP) με προορισμό τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Όσβιετσιμ, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το μουσείο Άουσβιτς. Η διαδρομή με το τρένο διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει περίπου 2,80 ευρώ (12,50 ζλότι). Τα εισιτήρια μπορείτε να τα αγοράσετε στα ταμεία του σταθμού αλλά και διαδικτυακά.

Αφού φτάσετε στο Όσβιετσιμ για να βρεθείτε στο Άουσβιτς θα χρειαστεί πρώτα να περπατήσετε για περίπου 20-30 λεπτά ή να πάρετε ένα από τα τοπικά λεωφορεία. Τα κανονικά εισιτήρια κοστίζουν 60 λεπτά (2,70 ζλότι) και τα μειωμένα 38 λεπτά (1,70 ζλότι).

Αυτοκίνητο

Εάν σχεδιάζετε να φτάσετε στο μουσείο με δικό σας μέσο μεταφοράς, σας προτείνουμε να εισέλθετε από τον δρόμο Więźniów Oświęcimia από την οδο Legionów (DW 933).
Συντεταγμένες GPS: 50°01'47.2"N 19°12'17.3”E 50.029763, 19.204816

Ώρες λειτουργίας του μουσείου

Το μουσείο είναι ανοιχτό για επισκέψεις όλες τις ημέρες του χρόνου, εκτός από την 1η Ιανουαρίου, τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου και την πρώτη ημέρα των Πασχαλινών Εορτών. Η ξενάγηση ξεκινά στις παρακάτω ώρες:

  • 7:30 - 14:00 Δεκέμβριος 
  • 7:30 - 15:00 Ιανουάριος, Νοέμβριος 
  • 7:30 - 16:00 Φεβρουάριος 
  • 7:30 - 17:00 Μάρτιος, Οκτώβριος 
  • 7:30 - 18:00 Απρίλιος, Μάιος, Σεπτέμβριος 
  • 7:30 - 19:00 Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/mnimeio-aousvits-birkenaou-eisitirio-apostasi-metakinisi/

Οι παραπάνω ώρες αφορούν την είσοδο στον χώρο του μουσείου. Ο χρόνος παραμονής στον χώρο είναι μία ώρα και μισή μετά την τελευταία ώρα ξεκινήματος της ξενάγησης (π.χ. το Φεβρουάριο στις 17:30, τον Ιούνιο στις 20:30).

Για την κράτηση εισιτηρίων για την επίσκεψη στο μουσείο στην αγγλική, ισπανική, γαλλική και ρωσική γλώσσα, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ. Η διάρκεια της επίσκεψης αναμένεται να είναι περίπου 3,5 ώρες. Δεν συνίσταται η είσοδος στο μουσείο για παιδιά κάτω των 14 ετών.

Αν ψάχνετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Άουσβιτς-Μπίρκεναου, προτείνουμε να εξετάσετε λεπτομερείς απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με τιμές εισιτηρίων, ξεναγούς κ.λπ. Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή ερώτηση που έχετε σχετικά με αυτό το σημαντικό ιστορικό μνημείο.

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/yparchei-xenagisi-sta-ellinika-sto-aousvits-birkenaou/


Σχόλια 1

* Υποχρεωτικά πεδία
Γεωργία Ντόντη 16-07-2024 06:16
Καλημέρα . Θα μπορούσαμε να πάμε παρέα χωρίς ξεναγό; Γιατί β μια φίλη έχει πάει και θα μας ξεναγήσει αυτη