Image for post

Πώς να πάτε από τη Βαρσοβία στην Κρακοβία με τρένο: πρακτικές συμβουλές

Για να ταξιδέψετε από τη Βαρσοβία στην Κρακοβία, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ τρένου, λεωφορείου ή αυτοκινήτου. Συνιστούμε, ωστόσο, να διαλέξετε το τρένο, καθώς αποτελεί μια άνετη και σχετικά οικονομική επιλογή με συχνές συνδέσεις μεταξύ των δύο πόλεων.

Διάρκεια ταξιδιού

Η διάρκεια του ταξιδιού με το τρένο από τη Βαρσοβία προς την Κρακοβία εξαρτάται από τον τύπο του τρένου που επιλέγετε και τις στάσεις που θα πραγματοποιήσει. Συνήθως, η διαδρομή διαρκεί περίπου 2,5 έως 3,5 ώρες. Για παράδειγμα, το Express InterCity Premium (Pendolino) διαρκεί 2 ώρες και 21 λεπτά, ενώ το InterCity είναι περίπου 2 ώρες και 54 λεπτά.

Εισιτήρια

Οι τιμές των εισιτηρίων διαφέρουν ανάλογα με την ώρα, την ημέρα και τη θέση που θα επιλέξετε, ξεκινώντας από περίπου 15 ευρώ (68 ζλότι) και φτάνοντας έως περίπου 60 ευρώ (259 ζλότι). Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα για αγορά είτε στα σημεία πώλησης στον σιδηροδρομικό σταθμό είτε ηλεκτρονικά. Για περισσότερη ευκολία, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας (διαθέσιμη και στην αγγλική γλώσσα). Για να ενημερωθείτε για το ωρολόγιο των τρένων κατά τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας, μπορείτε να το ελέγξετε εδώ.

Είχατε ποτέ την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τρένα κατά την παραμονή σας στην Πολωνία; Μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας μαζί μας.

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία