Image for post
Photo by @HelloDavidPradoPerucha: License 

Πως να φτάσετε στο κέντρο από το αεροδρόμιο Πόζναν-Λάβιτσα

Το αεροδρόμιο Poznań-Ławica στην Πολωνία βρίσκεται περίπου 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Παρόλο που το Πόζναν είναι μια σχετικά μικρή πόλη στη δυτική Πολωνία, με περίπου 600.000 κατοίκους, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες διακοπές. Επιπλέον, το Πόζναν είναι γνωστό για τη διοργάνωση μεγάλων διεθνών εκθέσεων, όπως το «Budma» ή το «Polagra», προσδίδοντας στην πόλη έναν επιπλέον πολιτιστικό και επιχειρηματικό χαρακτήρα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ποικιλία των πολιτιστικών εκδηλώσεων, μουσείων και αξιοθέατων που προσφέρει η πόλη.

Για να φτάσετε εύκολα στο κέντρο του Πόζναν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας, είτε να καλέσετε ένα ταξί. Παρακάτω παρέχουμε πληροφορίες για κάθε επιλογή, ώστε να επιλέξετε τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας κατά τη μετακίνησή σας προς το κέντρο της πόλης.

Λεωφορείο

Η στάση λεωφορείου βρίσκεται ακριβώς δίπλα στους χώρους αναχώρησης και άφιξης. Η εκτιμώμενη διάρκεια της διαδρομής με λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς το κέντρο του Πόζναν είναι περίπου 30 με 35 λεπτά. Ο γρηγορότερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο του Πόζναν είναι να πάρετε τη γραμμή 159 (προς το κέντρο και τον σιδηροδρομικό σταθμό Poznań Główny). Ώρες αναχώρησης μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή 148, αν και ακολουθεί μια ελαφρώς μεγαλύτερη διαδρομή. Η στάση λεωφορείου βρίσκεται στην οδό Μαλεχόφσκα (ul. Malechowska), περίπου 200 μέτρα νότια από την άλλη στάση. Οι ώρες αναχώρησης της γραμμής 148 είναι διαθέσιμες εδώ.

Για να φτάσετε στο κέντρο τη νύχτα, χρησιμοποιήστε τη γραμμή 222, η η οποία αναχωρεί κάθε ώρα.

Ταξί

Ακριβώς έξω από την αίθουσα αφίξεων, θα βρείτε και την πιάτσα των ταξί. Η εταιρεία iTaxi συνιστάται από το αεροδρόμιο ως μια αξιόπιστη επιλογή για μετακίνηση προς το κέντρο και αλλά σημεία της πόλης.Το κόστος  από το αεροδρόμιο Ławica προς το κέντρο κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 30 και 50 ζλότι, ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Photo by @wirestock: License

Uber

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Uber για τη μετακίνησή σας από το αεροδρόμιο Πόζναν προς το κέντρο της πόλης με κόστος περίπου 40 ζλότι (περίπου 9 ευρώ). Ωστόσο, το ποσό μπορεί να αλλάξει λόγω κίνησης για αυτό συνιστάται να ελέγξετε την εφαρμογή Uber για τις ακριβείς τιμές κατά τη στιγμή της μετακίνησής σας.

Εισιτήρια

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς από περίπτερα στο αεροδρόμιο ή από μηχάνημα αυτόματης πώλησης έξω από τη στάση. Υπάρχει επίσης  δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων σε ορισμένα λεωφορεία, τα οποία φέρουν ειδική ετικέτα στην είσοδο. Σημείωση: τα μηχανήματα δέχονται μόνο κέρματα. Ένα κανονικό εισιτήριο διάρκειας 45 λεπτών κοστίζει 6 ζλότι (περίπου 1,40 ευρώ).

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία