Image for post

Πολωνικό νόμισμα: τι πρέπει να ξέρεις

Αν σκέφτεστε να συνεργαστείτε με την πολωνική αγορά για πρώτη φορά ή σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Πολωνία λόγω της όμορφης φήμης της, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι παρόλο που η Πολωνία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004, δεν έχει υιοθετήσει ακόμη το ευρώ. 

 Η νομισματική της μονάδα ονομάζεται ζλότι (PLN) και στα ελληνικά μεταφράζεται ως «χρυσός» ή «χρυσάφια». Προς το παρόν, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για την υιοθέτηση του ευρώ από την Πολωνία.

Βασικές πληροφορίες για το πολωνικό νόμισμα

Το ζλότι (PLN) αποτελεί το επίσημο νόμισμα της Πολωνίας, και συχνά συμβολίζεται με τη συντόμευση «zł». Το πολωνικό ζλότι διαιρείται σε 100 γρόσια (groszy, gr).

Που μπορώ να κάνω συνάλλαγμα στην Πολωνία

Στην Πολωνία, υπάρχουν πολλές επιλογές για τη συναλλαγή χρημάτων. Τα κέντρα συναλλαγής χρημάτων, γνωστά ως "kantor," είναι διαδεδομένα και συνήθως προσφέρουν ευνοϊκές συναλλαγματικές τιμές. Μπορείτε, επίσης, να ανταλλάξετε χρήματα σε ΑΤΜ τραπεζών και στα ταμεία των τραπεζών. Επιπλέον, στην Πολωνία, μπορείτε να πληρώσετε με τη χρήση της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας σας σε πολλά καταστήματα!

Που βρίσκονται τα ανταλλακτήρια χρημάτων

  • Στα αεροδρόμια στο χώρο των αφίξεων
  • Στα μεγάλα σουπερμάρκετ και στα εμπορικά κέντρα
  • Σε κεντρικά τουριστικά σημεία
  • Στις τράπεζες

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ του πολωνικού ζλότι και του ευρώ.

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία