Image for post
Photo by @Peter89ba: License 

Πολωνία: η φθηνότερη επιλογή για απόδραση το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη

Η Πολωνία αναδεικνύεται ως ο πιο προσιτός οικονομικά προορισμός για ταξίδια το σαββατοκύριακο στην Ευρώπη, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Stasher, μιας παγκόσμιας εταιρείας αποθήκευσης αποσκευών. 

Η μελέτη άντλησε δεδομένα από τις πλατφόρμες Hotels.com, Kayak.co.uk και Numbeo.com, για να καθορίσει το συνολικό κόστος για δύο άτομα που ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκές πόλεις με αεροδρόμια. Τα έξοδα που υπολογίστηκαν περιλάμβαναν πτήσεις, διαμονές σε ξενοδοχείο, γεύματα και τοπική μεταφορά.

Κρακοβία: ο πιο προσιτός προορισμός στην Ευρώπη

Η Κρακοβία (Kraków) της Πολωνίας αναδείχθηκε ως ο πιο οικονομικός προορισμός, με το μέσο κόστος ενός ταξιδιού το Σαββατοκύριακο να ανέρχεται στα 617,79 ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό το ποσό περιλαμβάνει 217,30 ευρώ για μια οικονομική πτήση μετ’ επιστροφής από οποιοδήποτε αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι απευθείας πτήσεις από την Ελλάδα είναι ελαφρώς ακριβότερες, αλλά παραμένουν πολύ ανταγωνιστικές και ελκυστικές για τους ταξιδιώτες. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι 118,54 ευρώ, ένα γεύμα μεσαίας κατηγορίας για δύο άτομα κοστίζει 42,36 ευρώ, ενώ το κόστος ενός εισιτηρίου τοπικής μεταφοράς απλής μετάβασης είναι 1,15 ευρώ.

Photo by @ali-a: License

Η Κρακοβία, με την πλούσια ιστορία και τα μαγευτικά αξιοθέατα, όπως η Παλιά Πόλη (Stary Rynek) και το Κάστρο Wawel (Zamek Wawel), προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία σε όσους επισκέπτονται την Πολωνία. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τις γραφικές πλατείες, να απολαύσουν την τοπική κουζίνα και να ανακαλύψουν την ιστορική κληρονομιά της πόλης χωρίς να επιβαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό τους.

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/krakovia-ta-5-simantikotera-axiotheata-pou-prepei-na-deite/

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/alatorycheio-vielitska-wieliczka-stin-polonia-pos-na-to-episkeftheite-apo-tin-krakovia/

Βαρσοβία: ιστορία και πολιτισμός με τον αέρα της πρωτεύουσας

Η Βαρσοβία (Warszawa), η πρωτεύουσα της Πολωνίας, κατέλαβε την τρίτη θέση με συνολικό κόστος 656,59 ευρώ για ένα σαββατοκύριακο. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πανέμορφα αξιοθέατα, όπως την Παλιά Πόλη (Stare Miasto), το Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών και τα γραφικά πάρκα της πόλης. 

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/axiotheata-sti-varsovia-palati-tou-politismou-kai-tis-epistimis---topothesia-eisitiria-ores-leitourgias/

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/to-pio-entyposiako-parko-sti-varsovia-ta-vasilika-loutra-gnosta-me-to-onoma-azienki-krolewskie/

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/varsovia-anakalypste-tin-polonia/

Αυτά κάνουν τη Βαρσοβία έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό. Σύμφωνα με την έρευνα, η μέση διαμονή κοστίζει περίπου 121,35 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ οι πτήσεις μετ’ επιστροφής από το Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονται περίπου στα 245,10 ευρώ.

Η Βαρσοβία είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία της, την αρχιτεκτονική της και την πολιτιστική της σκηνή. Οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα και όλα αυτά σε αρκετά καλές τιμές.

Photo by @Piotr Zakrzewski: License

Πολωνία: ιδανικός προορισμός για προσιτές αποδράσεις

Συνολικά, η Πολωνία προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για ταξίδια το σαββατοκύριακο σε αρκετά ανταγωνιστικές τιμές. Εκτός από την Κρακοβία και τη Βαρσοβια, άλλες πόλεις όπως το Βρότσλαβ (Wrocław) και το Γκντανσκ (Gdańsk) προσφέρουν επίσης οικονομικές επιλογές για διαμονή, φαγητό και μετακινήσεις, καθιστώντας τη χώρα έναν ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν την Ευρώπη χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία.

Η πλούσια ιστορία, η μοναδική αρχιτεκτονική και η ζεστή φιλοξενία των Πολωνών καθιστούν τη χώρα μια εξαιρετική επιλογή για ταξιδιώτες κάθε ηλικίας. Είτε πρόκειται για ρομαντικές αποδράσεις, οικογενειακά ταξίδια ή εξερευνήσεις με φίλους, η Πολωνία προσφέρει κάτι για όλους.

Photo by @Surpising_SnalShots: License

Οι υπόλοιποι προορισμοί της λίστας

Πέρα από την Πολωνία, υπάρχουν και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που προσφέρουν οικονομικές επιλογές για αποδράσεις το σαββατοκύριακο. Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται το Βουκουρέστι της Ρουμανίας με περίπου 655,17 ευρώ για μια επίσκεψη το σαββατοκύριακο. Ακολουθεί η Ρίγα της Λετονίας με κόστος 676,86 ευρώ και η Πράγα της Τσεχίας με 716,76 ευρώ.

Στην τελική δεκάδα βρίσκονται επίσης η Βουδαπέστη, η Κωνσταντινούπολη, η Στοκχόλμη, το Πόρτο και η Βαλένθια, προσφέροντας προσιτές επιλογές για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν την Ευρώπη χωρίς να υπερβούν τον προϋπολογισμό τους.

Στον αντίποδα, οι ακριβότεροι προορισμοί περιλαμβάνουν τη Ζυρίχη, το Ρέικιαβικ, την Κολωνία, το Εδιμβούργο, τη Γενεύη, τη Φλωρεντία, τη Βενετία, τη Ρώμη, την Κοπεγχάγη και το Μιλάνο. Αυτές οι πόλεις, αν και προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και αξιοθέατα, έχουν υψηλότερο κόστος για ταξίδια το σαββατοκύριακο.

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/40-chrisimes-fraseis-sta-polonika-gia-ellines-pou-taxidefoun-stin-polonia/

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία