Image for post
Photo by @fanjianhua: License 

Πόλη Κιέλτσε (Kielce) της Πολωνίας. Που βρίσκεται το πιο κοντινό αεροδρόμιο;

Η πόλη Κιέλτσε (πολωνικά: Kielce) βρίσκεται στην νότιο-κεντρική Πολωνία και αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη του βοϊβοδάτου Σβιετοκρίσκιε (πολωνικά województwo Świętokrzyskie). Η πόλη διαθέτει αρκετά πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία που αντικατοπτρίζουν τη κληρονομιά της περιοχής.

Η Κιέλτσε αναδεικνύεται επίσης ως ένας ενδιαφέρον προορισμός για τους επιχειρηματίες που αναζητούν ευκαιρίες στον επιχειρηματικό χώρο, καθώς η πόλη φημίζεται για τις εμπορικές εκθέσεις που φιλοξενεί, προσφέροντας μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα για διεξαγωγή επαγγελματικών συναντήσεων. Δυστυχώς, ωστόσο, το αεροδρόμιο της Κιέλτσε (EPKA) δεν υποστηρίζει διεθνείς πτήσεις. Ως εκ τούτου, για να διευκολύνουμε τον σωστό προγραμματισμό του ταξιδιού σας, παρουσιάζουμε μια λίστα με τα πλησιέστερα αεροδρόμια.

Σε πιο κοντινή απόσταση από την Κιέλτσε βρίσκεται το αεροδρόμιο στην πόλη Ράντομ (πολωνικά: Radom), μόλις 70,5 χιλιόμετρα μακριά. Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχουν εκεί απευθείας πτήσεις από/πρός την Ελλάδα. Ωστόσο, μπορείτε να εξετάσετε τη δυνατότητα πτήσεων με ενδιάμεση στάση ή να δείτε άλλα κοντινά αεροδρόμια που προσφέρουν διεθνείς πτήσεις, όπως η Κρακοβία (KRK) ή το Κατοβίτσε (KTW). Σε και τις δύο περιπτώσεις, υπάρχουν λεωφορεία και τρένα που σας μεταφέρουν στην Kielce. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς τις διαθέσιμες επιλογές.

Κρακοβία

Το αεροδρόμιο της Κρακοβίας (πολωνικά: Kraków) απέχει περίπου 106,1 χιλιόμετρα από την πόλη Κιέλτσε. Ο μέσος χρόνος ταξιδιού με λεωφορείο είναι περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά. Για τις ώρες, ελέγξτε τα δρομολόγια της FlixBus.

Οι Πολωνικοί Κρατικοί Σιδηρόδρομοι (πολωνικά: Polskie Linie Kolejowe, PKP) εξυπηρετούν τη διαδρομή Κρακοβία – Κιέλτσε με τρένα IC Intercity. Η πιο γρήγορη επιλογή είναι το τρένο JAGIEŁŁO, με χρόνο ταξιδιού 01:27. Πληροφορίες σχετικά με τις ώρες αναχώρησης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κατοβίτσε

Το Κατοβίτσε (πολωνικά: Katowice) βρίσκεται περίπου 118,2 χιλιόμετρα από την Κιέλτσε. Ο μέσος χρόνος ταξιδιού με λεωφορείο είναι περίπου 4 ώρες και 15 λεπτά. Μπορείτε να δείτε λεπτομερείς συνδέσεις εδώ

 

Εναλλακτικά, το ταξίδι με τρένο διαρκεί περίπου 2 ώρες! Οι Πολωνικοί Κρατικοί Σιδηρόδρομοι (PKP) χρησιμοποιούν τα τρένα InterCity (IC) για αυτήν τη διαδρομή, με τον τρένο SZTYGAR να είναι η γρηγορότερη επιλογή και χρόνο ταξιδιού μόλις 01:49. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα τρένα με πιο οικονομικά εισιτήρια, αλλά συνήθως με μεγαλύτερη διάρκεια ταξιδιού.

Η σωστή επιλογή αεροδρομίου και μέσου μεταφοράς σε μια ξένη χώρα μπορεί όχι μόνο να εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα, αλλά και να καταστήσει το ταξίδι σας πιο αποδοτικό. Καλό ταξίδι και ευχόμαστε επιτυχία στις επαγγελματικές σας υποθέσεις!

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία