Image for post
Photo by @vecstock: License 

Οι 10 πιο δημοφιλείς μπύρες στην Πολωνία

Η μπύρα έχει ενσωματωθεί οριστικά στην καθημερινή ζωή των Πολωνών, αποτελώντας πια ένα σημαντικό κομμάτι της. Η σχέση αυτή συνδέεται στενά με τη μαζική παραγωγή μπύρας στην Πολωνία, που όχι μόνο ενισχύει την οικονομία αλλά παρέχει και ευρεία ποικιλία επιλογών στους καταναλωτές.

Στον τομέα της παραγωγής μπύρας στην Ευρώπη, προς το παρόν, πρωταγωνιστούν οι Γερμανοί με 7,6 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας ετησίως. Αυτό αντιστοιχεί στο 22,2% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ. Ακολουθούν οι Ισπανοί με περίπου 3,9 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας, καταλαμβάνοντας το 11,5% του συνόλου. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Πολωνία με 3,7 δισεκατομμύρια λίτρα, αντιστοιχώντας στο 11% της αγοράς. Ακολουθεί η Ολλανδία με περίπου 2,6 δισεκατομμύρια λίτρα, που αντιστοιχούν σε περίπου 7,5% της παραγωγής. Τέλος, Γαλλία και Ιταλία μοιράζονται την πέμπτη θέση, καθένα με περίπου 2,0 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας, αντιστοιχώντας στο 5,9% της συνολικής παραγωγής.

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/polonia-i-chora-pou-agapa-tin-byra/

Σύμφωνα με μία έρευνα της εφαρμογής Listonic, οι Πολωνοί προτιμούν κυρίως lager μπύρες που παράγονται εντός των συνόρων της χώρας τους. Κάτι που δεν σημάνει απαραίτητα ότι οι μπυρες αυτές είναι πολωνικές. Αναλυτικότερα, τα ποσοστά μεριδίου αγοράς για τις κορυφαίες μάρκες lager μπύρας στην Πολωνία είναι τα εξής:

  1. Żywiec: 14,6%
  2. Zatecky: 9,3%
  3. Tyskie: 8,6%
  4. Carlsberg: 7%
  5. Lech: 6%
  6. Warka: 5,9%
  7. Łomża: 5,6%
  8. Perla: 4,8%
  9. Heineken: 4,7%
  10. Kasztelan: 4,4%

Αυτές είναι, λοιπόν, οι μάρκες που κατέχουν την προτίμηση των καταναλωτών στην Πολωνία. Γεγονός που καταδεικνύει ενδιαφέρον για την εγχώρια παραγωγή, καθώς όλες αυτές οι μπύρες προέρχονται από μεγάλες εταιρείες όπως η Grupa Żywiec, η Carlsberg και η Kompania Piwowarska.

Photo by @drobotdean: License

Η αγάπη για την μπύρα στην Πολωνία δεν περιορίζεται μόνο στις περίοδους διακοπών ή στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αλλά διατηρείται και κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι Πολωνοί απολαμβάνουν ακόμη και ζεστή μπύρα!

Η πολωνική μπύρα ξεχωρίζει για την ποικιλία των γεύσεών της, με πολλές εταιρείες να επενδύουν σε καινοτόμες συνταγές και υψηλή ποιότητα πρώτων υλών. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον στα μικρά ζυθοποιεία και στην παραγωγή τοπικών, χειροποίητων μπύρων, προσφέροντας μια εναλλακτική και ποιοτική εμπειρία στους λάτρεις της μπύρας.

Συνολικά, η μπύρα στην Πολωνία δεν είναι απλώς ένα ποτό, αλλά αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι της καθημερινότητας και του πολιτισμού της. Οι ποικίλες γεύσεις προσδίδουν μια πρωτόγνωρη διάσταση στην εμπειρία των λάτρεων της μπύρας. Έχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές; Ποιες είναι οι αγαπημένες σας; Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας!

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/polonika-magazia-stin-athina/

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/zubrowka-mia-monadiki-poloniki-votka-me-aroma-tis-fysis/


Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία