Image for post

Μνημείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου: εισιτήριο, απόσταση, μετακίνηση

Το Μνημείο και Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου (Memorial and Museum Auschwitz-Birkenau) βρίσκεται κοντά στην Κρακοβία και αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο που τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος και των πολλών ερωτήσεων που λαμβάνουμε σχετικά με την επίσκεψη σε αυτό το μέρος, δημιουργήσαμε οδηγίες για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε για την επίσκεψή σας στο Άουσβιτς.

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο για το Μνημείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου;

Η είσοδος στο Μνημείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προηγούμενη κράτηση για το εισιτήριο. Εάν θέλετε να κλείσετε ξεναγό ή να νοικιάσετε ακουστικό σύστημα, υπάρχει επιπλέον χρέωση.

Πώς και που μπορώ να κάνω κράτηση για την κάρτα εισόδου στο Μνημείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου;

Η διαδικασία κράτησης ραντεβού είναι πολύ απλή. Μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσω της ιστοσελίδας (στην αγγλική γλώσσα). 

Photo by @AuschwitzMuseum: License

Είμαι μόνος μου, μπορώ να εισέλθω στο Μνημείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου χωρίς ξεναγό;

Ναι. Τα άτομα που ταξιδεύουν μόνα τους μπορούν να εισέλθουν στον χώρο του Auschwitz χωρίς ξεναγό, αλλά για καλύτερη κατανόηση του υλικού συνιστάται η είσοδος με ξεναγό. Τα άτομα που ταξιδεύουν ομαδικώς έχουν την υποχρέωση να εισέλθουν με ξεναγό, και αυτή η υπηρεσία χρεώνεται. Ο τιμοκατάλογος είναι διαθέσιμος εδώ

Στον χώρο του μουσείου μπορείτε να κλείσετε ξεναγήσεις στις εξής γλώσσες: Αγγλικά, Κροατικά, Τσεχικά, Γαλλικά, Εβραϊκά, Ισπανικά, Ιαπωνικά, Κορεατικά, Ολλανδικά, Γερμανικά, Νορβηγικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Ρουμανικά, Σερβικά, Σλοβακικά, Σουηδικά, Ουγγρικά, Ιταλικά, Ουκρανικά, Πορτογαλικά και Ελληνικά

Πότε και πώς πρέπει να κάνω κράτηση για ξεναγό;

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, είναι καλό να κάνετε κράτηση τουλάχιστον έναν μήνα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη. Μπορείτε να κλείσετε τον ξεναγό μέσω διαδικτύου (έως 5 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία επίσκεψης) ή μέσω email (2-5 ημέρες πριν από την ημερομηνία επίσκεψης).

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επισκεφθεί κανείς το Μνημείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου;

Η επίσκεψη συνήθως διαρκεί περίπου 2-3 ώρες, αλλά μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον ενδιαφερόμενο. Ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα επιλογής διάφορων τύπων ξεναγήσεων:
  • Γενική ξενάγηση (2,5 ώρες)
  • Γενική ξενάγηση (3,5 ώρες)
  • Μονοήμερη εκπαιδευτική ξενάγηση (6 ώρες)
  • Διήμερη εκπαιδευτική ξενάγηση (4+4 ώρες)

Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας του Μνημείου Άουσβιτς-Μπίρκεναου;

Το μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από τις 1η Ιανουαρίου, 25 Δεκεμβρίου και την πρώτη μέρα του Πάσχα. Οι ώρες έναρξης είναι οι εξής:

  • 7:30 - 14:00 Δεκέμβριος 
  • 7:30 - 15:00 Ιανουάριος, Νοέμβριος 
  • 7:30 - 16:00 Φεβρουάριος 
  • 7:30 - 17:00 Μάρτιος, Οκτώβριος 
  • 7:30 - 18:00 Απρίλιος, Μάιος, Σεπτέμβριος 
  • 7:30 - 19:00 Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος

Οι παραπάνω ώρες αφορούν την είσοδο στο Μουσείο. Η διαμονή επιτρέπεται μέχρι και μιάμιση ώρα μετά την τελευταία ώρα έναρξης της επίσκεψης (π.χ. το Φεβρουάριο είναι στις 17:30, τον Ιούνιο στις 20:30).

Πώς μπορώ να φτάσω στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου από την πόλη της Κρακοβίας;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά λεωφορεία ή τρένα, ή να κλείσετε ξενάγηση που περιλαμβάνει μετακίνηση από την Κρακοβία. Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς να φτάσετε από την Κρακοβία στο Άουσβιτς μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πόσων ετών πρέπει να είναι κανείς για είσοδο στο  Άουσβιτς-Μπίρκεναου;

Λόγω της ευαίσθητης φύσης του περιεχομένου, δεν συνιστάται η είσοδος παιδιών κάτω των 14 ετών.


Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία