Image for post

LPP S.A. – η μεγαλύτερη εταιρεία ένδυσης στην Πολωνία

Η LPP S.A. αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία ένδυσης στην Πολωνία, διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο που αποτελείται από 1.700 φυσικά καταστήματα. Δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διανομή ρούχων. Η εταιρεία έχει σημειώσει συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ιδρύοντας πλέον 35 θυγατρικές σε παγκόσμιο επίπεδο και διαθέτει πάνω από 30 ηλεκτρονικά σημεία πώλησης σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Η εταιρεία LPP S.A. διανέμει ετησίως πάνω από 265 εκατομμύρια ρούχα και απασχολεί περισσότερους από 24.000 υπαλλήλους σε πολλές χώρες της Ευρώπης, καθώς και στην Ασία και την Αφρική. Το 2018, ο κύκλος εργασιών της LPP S.A. έφτασε τα πάνω από 1,75 δισεκατομμύρια ευρώ (8 δισεκατομμύρια ζλότι).

Μάρκες

Ο όμιλος LPP, με 30 χρόνια εμπειρίας στην αγορά, προσφέρει πέντε δημοφιλή brands μόδας: Sinsay, Reserved, House, Mohito και Cropp. Κάθε εμπορικό σήμα στοχεύει σε διαφορετικό κοινό, προσαρμόζοντας την προσφορά του στις ανάγκες, τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις του κάθε τύπου καταναλωτή.

Photo by LPP: License

Sinsay

Η μάρκα Sinsay έχει παρουσία σε 18 χώρες, με πάνω από 520 φυσικά καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα διευρύνει τον παγκόσμιο της αντίκτυπο και διαδικτυακά. 

Μία από αυτές τις χώρες είναι η Ελλάδα, όπου τα τελευταία δύο χρόνια βιώνει εντυπωσιακή ανάπτυξη. Μετά το άνοιγμα του πρώτου φυσικού καταστήματος στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Sinsay άνοιξε πέντε ακόμη καταστήματα και ένα ηλεκτρονικό e-shop. Στο σύντομο μέλλον, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης το άνοιγμα νέων σημείων πώλησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, επιδιώκοντας να συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία στην ελληνική αγορά ρούχων.

Το πρώτο κατάστημα Sinsay άνοιξε στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ τα επόμενα στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τα Ιωάννινα. Οι πρώτες δύο τοποθεσίες στην Αττική άνοιξαν στις 30 Ιανουαρίου 2024 και βρίσκονται στο Renti Park και στον Πειραιά.

Παραγωγή

Η LPP δεν διαθέτει τις δικές της βιοτεχνίες ενδυμάτων. Τα ρούχα των εμπορικών σημάτων του ομίλου παράγονται κυρίως στην Ασία, αλλά και στην Πολωνία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Κέντρα διανομής

Στην Πολωνία, στο Pruszcz Gdański, λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διανομής στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Επιπλέον, κοντά στο Łódź, υπάρχει κέντρο διανομής ηλεκτρονικού εμπορίου της LPP.

Σε άλλες χώρες, η LPP εγκατέστησε πρόσφατα ένα υπερσύγχρονο κέντρο διανομής στη Ρουμανία, το οποίο αποτελεί καίριο στοιχείο υποστήριξης όχι μόνο για την ελληνική αγορά, αλλά και για τις αγορές της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Σερβίας, της Κροατίας και της Ουγγαρίας. Επιπλέον, προκειμένου να υποστηρίξει αποτελεσματικά τις ηλεκτρονικές πωλήσεις σε χώρες όπως Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η LPP ενοικίασε αποθηκευτικούς χώρους στη Σλοβακία.

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία