Image for post
Photo by @HelloDavidPradoPerucha: License 

Λεωφορείο από το Διεθνές Αεροδρόμιο Φρεντερίκ Σοπέν στη Βαρσοβία: πληροφορίες για στάση, εισιτήρια, διαδρομή

Κατά την άφιξή σας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Φρεντερίκ Σοπέν της Βαρσοβίας (Warsaw Chopin Airport "Okrecie"), η επόμενη σας προτεραιότητα είναι πιθανόν η ομαλή μετακίνηση προς το κέντρο της πόλης. Ένα αρκετά βολικό και οικονομικό μέσο μεταφοράς που μπορείτε να επιλέξετε είναι το λεωφορείο. Αν αναζητάτε άλλες επιλογές μετακίνησης, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Ποιο λεωφορείο να επιλέξω;

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Chopin παρέχει συχνά δρομολόγια λεωφορείων προς το κέντρο της Βαρσοβίας. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές λεωφορειακές γραμμές που συνδέουν το αεροδρόμιο με διάφορες περιοχές της πόλης. Επιλέξτε αυτή που σας εξυπηρετεί καλύτερα. 

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Γραμμή 148

  • Διαδρομή: από ττο αεροδρόμιο προς τις περιοχές Ursynow και Praga, με μέση διάρκεια ταξιδιού έως 70 λεπτά.
  • Δρομολόγια: από τις 4:34 έως τις 22:35.

Γραμμή 175

  • Διαδρομή: από το αεροδρόμιο προς το Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό (πολωνικά: Centralny Dworzec Kolejowy) – Krakowskie Przedmieścia – Πλατεία Πιλσούτσκι (πολωνικά: Plac Piłsudskiego), με μέση διάρκεια ταξιδιού 37 λεπτά.
  • Δρομολόγια: Από τις 4:27 έως τις 22:58.

Γραμμή 188

  • Διαδρομή: από το αεροδρόμιο προς κέντρο – Πραγα Πολούντνιε (πολωνικά: Praga Południe) – οδός Μακόφσκα (ulica Makowska), με μέση διάρκεια ταξιδιού είναι περίπου 45 λεπτά.
  • Δρομολόγια: από τις 4:47 έως τις 23:18.

Γραμμή 331

  • Διαδρομή: από το αεροδρόμιο προς Μετρό Wilanowska (μέση διαδρομή είναι περίπου 25 λεπτά).
  • Δρομολόγια: από τις 6:13 έως τις 17:54.

Νυχτερινή Γραμμή N32

  • Διαδρομή: από το αεροδρόμιο προς το Κεντρικo Σιδηροδρομικό Σταθμό (πολωνικά: Centralny Dworzec Kolejowy) της πόλης.
  • Δρομολόγια: από τις 23:15 έως τις 4:49.

Η τιμή του εισιτηρίου 

Η τιμή του εισιτηρίου εξαρτάται από τη διάρκεια του ταξιδιού, τις ζώνες που διασχίζετε και τις μετακινήσεις που πρόκειται να κάνετε.

  • Για ένα εισιτήριο διάρκειας 20 λεπτών, η τιμή κανονικού είναι περίπου 3,40 ζλότι ή περίπου 0,80 ευρώ, ενώ η μειωμένη τιμή είναι περίπου 1,70 ζλότι ή περίπου 0,40 ευρώ.
  • Για ένα εισιτήριο με μία μετακίνηση των 75 λεπτών θα πληρώσετε περίπου 4,40 ζλότι (κανονικό) και περίπου 2,20 ζλότι (μειωμένο), που αντιστοιχεί περίπου σε 1 ευρώ (κανονικό) και 0,50 ευρώ (μειωμένο).
  • Για ένα εισιτήριο διάρκειας 90 λεπτών, η τιμή είναι περίπου 7,00 ζλότι (κανονικό) και περίπου 3,50 ζλότι (μειωμένο), που αντιστοιχούν περίπου σε 1,60 ευρώ (κανονικό) και 0,70 ευρώ (μειωμένο). 
  • Επίσης, υπάρχουν ομαδικά εισιτήρια μίας μετακίνησης (75 λεπτά), κόστους 22 ζλότι, και ισχύουν για 10 άτομα.

Από που να πάρω τα εισιτήρια;

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια μέσα στο κτήριο του αεροδρομίου (στις αφίξεις) από τους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων που βρίσκονται κοντά στην έξοδο. Επιτρέπεται η πληρωμή με κάρτα. Επιπλέον, υπάρχει ένας ακόμη αυτόματος πωλητής ακριβώς στη στάση του λεωφορείου, όπου όλες οι γραμμές ξεκινούν από το ίδιο σημείο. Τέλος, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια και από τον οδηγό του λεωφορείου.

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/axiotheata-sti-varsovia-palati-tou-politismou-kai-tis-epistimis---topothesia-eisitiria-ores-leitourgias/

Που βρίσκεται η στάση;

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σοπέν της Βαρσοβίας, η στάση των αστικών λεωφορείων βρίσκεται ακριβώς δίπλα στις αφίξεις (Przyloty 1 - Przyloty 2). Για μεγαλύτερη ευκολία, ακολουθήστε τη μοβ γραμμή που είναι τοποθετημένη στο πάτωμα.

Τα λεωφορεία αποτελούν έναν οικονομικό και πρακτικό τρόπο μεταφοράς από το αεροδρόμιο στην Βαρσοβία. Επιλέγοντας αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα, καθώς τα εισιτήρια έχουν προσιτές τιμές σε σύγκριση με άλλες επιλογές μετακίνησης. Το έχετε δοκιμάσει; Πείτε μας τη γνώμη σας.

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/varsovia-anakalypste-tin-polonia/

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία