Image for post

Κρακοβία: Βόλτα με τα πόδια

Η Κρακοβία αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές και καλλιτεχνικές πόλεις της Πολωνίας, γνωστή για τον πλούτο της ιστορίας και την πολιτιστική της κληρονομιά. Ανάμεσα στα αξιοθέατά της ξεχωρίζει το εντυπωσιακό κάστρο Wawel, οι γραφικές εκκλησίες και τα μικρά, γραφικά δρομάκια. Επιπλέον, η πόλη φιλοξενεί πληθώρα μουσείων και γκαλερί τέχνης που ενισχύουν την πολυδιάστατη πολιτιστική εμπειρία των επισκεπτών.

Παλιά Πόλη

Όταν βρεθείτε στην Κρακοβία, το πρώτο αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε είναι η Παλιά Πόλη (πολωνικά: Stary Rynek). Αυτή η αρχαία πόλη αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά και μαγευτικά σημεία της Ευρώπης. Στην Κεντρική Πλατεία (πολωνικά: Rynek Główny), θα αντικρίσετε κάποια από τα πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης, όπως το Town Hall Tower (πολωνικά: Ratusz) και το Κοινοβούλιο της Πολωνίας (πολωνικά: Sukiennice). Καθώς περπατάτε στα πλακόστρωτα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, θα διαπιστώσετε τον πλούτο της ιστορίας που διακρίνει την περιοχή και θα νιώσετε ότι περπατάτε μέσα σε μια ζωντανή μουσειακή έκθεση.

Κάστρο Βάβελ

Το επόμενο αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφθείτε είναι το κάστρο Βάβελ (πολωνικά: Zamek Wawel), που θεωρείται ένα από τα πιο μαγευτικά κάστρα στην Πολωνία και αποτελεί πραγματική αρχιτεκτονική κληρονομιά με σημαντική θέση στην ιστορία της Ευρώπης. Το κάστρο Βάβελ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Κρακοβίας, στον κορυφαίο κόμβο της πολιτιστικής ζωής, και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη. Η απόσταση από την Παλιά Πόλη της Κρακοβίας έως το κάστρο Βάβελ είναι περίπου 10 λεπτά με τα πόδια.


Εβραϊκή Συνοικία Καζιμιέρζ

Ένα ακόμη εκπληκτικό αξιοθέατο στην Κρακοβία είναι η εβραϊκή συνοικία Καζιμιέρζ (πολωνικά: Kazimierz). Εκεί, θα ανακαλύψετε πολλές εκκλησίες, μουσεία, καφετέριες και εστιατόρια. Επιπλέον, ακριβώς στην περιοχή του Kazimierz, θα έχετε την ευκαιρία να δοκίμασετε τα καλύτερα ζαπιεκάνκι σε ολόκληρη την Κρακοβία.

Επιπλέον, αξίζει να επισκεφθείτε το Εργοστάσιο του Όσκαρ Σίντλερ (πολωνικά: Fabryka Emalia Oskara Schindlera), όπου μπορείτε να μάθετε για τη ζωή των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το κάστρο Βάβελ βρίσκεται περίπου σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από την περιοχή Kazimierz της Κρακοβίας.

Εθνικό Μουσείο Τέχνης

Η Κρακοβία φημίζεται επίσης για το μεγάλο της Μουσείο Τέχνης (pl. Muzeum Narodowe w Krakowie). Το μουσείο αποτελεί μια σημαντική πολιτιστική αξία της πόλης και περιλαμβάνει αξιοσημείωτη συλλογή καλλιτεχνικών έργων από το μεσαίωνα έως και τον 21ο αιώνα. Το Μουσείο Τέχνης βρίσκεται περίπου σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από την παλιά πόλη της Κρακοβίας.

Ώρες λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας του μουσείου είναι από Τρίτη έως Κυριακή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ. Το μουσείο παραμένει κλειστό τις Δευτέρες. Οι τελευταίοι επισκέπτες επιτρέπεται να εισέλθουν στη γκαλερί και στις εκθέσεις 20 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Οι τιμές εισιτηρίων

  • Παρακάτω αναφέρονται οι τιμές εισιτηρίων για τις εκθέσεις του μουσείου:
  • Κανονικό εισιτήριο: 32 zł
  • Μειωμένο εισιτήριο: 25 zł
  • Οικογενειακό εισιτήριο: 64 zł (έως 4 άτομα, με τουλάχιστον 1 παιδί έως 16 ετών)
  • Εισιτήριο νέων από 7 έως 26 ετών: 1 zł (ισχύει για μαθητές και φοιτητές)

Η είσοδος είναι δωρεάν την Τρίτη.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε στην Κρακοβία κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης με τα πόδια. Είναι μια πόλη γεμάτη ζωή και πολιτισμό, την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε καλύτερα περπατώντας!

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/pou-na-antallaxo-chrimata-stin-krakovia/

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία