Image for post
Photo by @Peter Menzel: License 

Ίγκα Σβιόντεκ: εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Ρολάν Γκαρός

Τη Δευτέρα, 27 Μαΐου, η Ίγκα Σβιόντεκ ξεκίνησε δυναμικά τις προσπάθειές της στο φετινό Ρολάν Γκαρός (Roland-Garros, French Open). Η Πολωνέζα τενίστρια αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο τη χαμηλότερα καταταγμένη Λεολία Ζανζάν, η οποία βρίσκεται στην 148η θέση της παγκόσμιας κατάταξης WTA.

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/i-igka-sviontek-ston-proto-gyro-tou-rolan-gkaros-2024-imerominia-antipalos-kai-prooptikes/

Από το πρώτο σετ, η διαφορά επιπέδου μεταξύ των δύο αθλητριών ήταν εμφανής. Η Σβιόντεκ κυριάρχησε στον αγώνα και κέρδισε το σετ με 6-1, παρατείνοντας την εντυπωσιακή της σειρά νικών. Η Σβιόντεκ έχει τη συνήθεια να κερδίζει τουλάχιστον ένα σετ με 6-0 ή 6-1 στην έναρξη κάθε τουρνουά του Ρολάν Γκαρός. Πέρυσι, η Σβιόντεκ νίκησε την Ισπανίδα Κριστίνα Μπούξα με 6-4, 6-0, ενώ το 2022 επικράτησε της Ουκρανής Λέσια Τσουρένκο με 6-2, 6-0. Το 2021, αντιμετώπισε τη Σλοβένα Κάγια Γιούβαν και κέρδισε με 6-0, 7-5. Το 2020, νίκησε την Τσέχα Μαρκέτα Βοντρούσοβα με 6-1, 6-2, ενώ στο ντεμπούτο της στο Ρολάν Γκαρός το 2019, επικράτησε της Γαλλίδας Σελένα Γιανιτσίεβιτς με 6-3, 6-0.

Μετά τη νίκη της επί της Λεολίας Ζανζάν, η επόμενη αντίπαλος της Σβιόντεκ θα είναι η Ιαπωνέζα Ναόμι Οσάκα, η οποία κέρδισε την Ιταλίδα Λουτσία Μπρονζέτι με 6-1, 4-6, 7-5. Ο πολυαναμενόμενος αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 29 Μαΐου, και υπόσχεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις.

Η Σβιόντεκ, που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, δείχνει για άλλη μια φορά την κυριαρχία της στο χώμα του Παρισιού. Οι φίλαθλοι αναμένουν με ανυπομονησία την εξέλιξη της διοργάνωσης και τις νέες επιτυχίες της δυναμικής Πολωνέζας τενίστριας.

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/i-poloni-tenistria-igka-sviontek-katakta-gia-akomi-mia-fora-ton-titlo-tou-rolan-gkaros/

Σχετικά

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία