Image for post

Η Πολωνία ανάμεσα στους 5 μεγαλύτερους κατασκευαστές ποδηλάτων στην ΕΕ

Η Πολωνία, πλέον, βρίσκεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων παραγωγών ποδηλάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέρυσι, η παραγωγή ανήλθε σε 11,4 εκατ. δίκυκλα. To 2019 παρήχθησαν 191,9 χιλιάδες ηλεκτρικά ποδήλατα, αξίας 272 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat για το 2019, στην πρώτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών ποδήλατων στην ΕΕ βρίσκεται η Πορτογαλία, η οποία παρήγαγε 2,7 εκατ. ποδήλατα. Στη δεύτερη θέση είναι η Ιταλία με 2,1 εκατ. ποδήλατα, αμέσως μετα είναι η Γερμανία, όπου η παραγωγή της έφτασε σχεδόν τα 1,5 εκατ. ποδήλατα. Στην τέταρτη θέση είναι η Πολωνία — με αποτέλεσμα 0,9 εκατ. ποδήλατα. Στους πέντε πρώτους περιλαμβάνεται επίσης η Ολλανδία (0,7 εκατ. ποδήλατα).

Πέρυσι, περισσότερα από 11,4 εκατ. δίκυκλα παρήχθησαν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο με συνολική αξία 368 εκατ. ευρώ προορίζονταν για εξαγωγή στις Τρίτες Χώρες. Σε σύγκριση με το 2012, η ​​εξαγωγή των πολωνικών ποδηλάτων αυξήθηκε κατά 24%. Στην Πολωνία αυξάνεται επίσης η παραγωγή ηλεκτρικών ποδηλάτωνΤην ιδία περίοδο η εισαγωγή μειώθηκε κατά 12%. Εκτός των κρατών μελών της ΕΕ, πωλήθηκαν πάνω από 5 εκατ. ποδήλατα συνολικής αξίας 942 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία