Image for post
Photo by @Carine06: License 

Η Ίγκα Σβιόντεκ στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός 2024: ημερομηνία, αντίπαλος και προοπτικές

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Ίγκα Σβιόντεκ (Iga Świątek), από την Πολωνία, ετοιμάζεται να ξεκινήσει την εκστρατεία της στο Ρολάν Γκαρός 2024 (French Open, Roland-Garros 2024) με υψηλές προσδοκίες. Η Σβιόντεκ, με καταγωγή από την Πολωνία, εισέρχεται στο Παρίσι με ένα σερί 12 νικών, προσβλέποντας να προσθέσει ακόμα έναν τίτλο στο εντυπωσιακό της βιογραφικό.

Ποια είναι η Ίγκα Σβιόντεκ;

Η Σβιόντεκ, μόλις 22 ετών, έχει ήδη καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, καταγράφοντας σημαντικά επιτεύγματα στην καριέρα της. Με συνολικά 21 τίτλους καριέρας και 4 τίτλους Grand Slam (Γαλλικό Όπεν - French Open το 2020, 2022, 2023 και US Open το 2022), η Σβιόντεκ θεωρείται ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του γυναικείου τένις και μεγάλο φαβορί για το φετινό Ρολάν Γκαρός.

place-post-preview-1-here:https://grandpl.com/polonia/arthro/i-poloni-tenistria-igka-sviontek-katakta-gia-akomi-mia-fora-ton-titlo-tou-rolan-gkaros/

Ημερομηνία και αντίπαλος

Η εκστρατεία της στο Ρολάν Γκαρός 2024 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 27 Μαΐου. Η Σβιόντεκ θα αντιμετωπίσει την Γαλλίδα Λεολία Ζανζάν (Léolia Jeanjean) στον πρώτο γύρο, σε ένα ματς που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους του τένις. Η Ζανζάν, αν και όχι από τις πιο γνωστές παίκτριες, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να παίξει μπροστά στο κοινό της και να δημιουργήσει προβλήματα στην Σβιόντεκ.

Photo by @Peter Menzel: License

Κλήρωση και δυνητικοί αντίπαλοι

Η κλήρωση του Ρολάν Γκαρός 2024 φέρνει τη Σβιόντεκ αντιμέτωπη με πιθανές δύσκολες αναμετρήσεις. Στον δεύτερο γύρο, η Σβιόντεκ μπορεί να συναντήσει την Ιάπωνα Ναόμι Οσάκα (Naomi Ōsaka), πρώην Νο.1 του κόσμου, σε ένα ματς που αναμένεται να είναι άκρως ενδιαφέρον.

Η Σβιόντεκ βρίσκεται στο ίδιο τέταρτο του ταμπλό με την No.6, στην παγκόσμια κατάταξη, Τσέχα Μαρκέτα Βοντρούσοβα (Markéta Vondroušová), η οποία έφτασε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2019 και κατέκτησε το Wimbledon πέρυσι. Η πρώτη τεννίστρια που μπορεί να αντιμετωπίσει η Σβιόντεκ είναι η Νο.29, Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Veronika Kudermetova), στον τρίτο γύρο. Αξιοσημείωτο είναι πως η Κουντερμέτοβα είχε «σοκάρει» τη Σβιόντεκ στα σκληρά γήπεδα του Τόκιο το περασμένο φθινόπωρο. Ωστόσο, η Σβιόντεκ αντέδρασε δυναμικά, κερδίζοντας τους τελευταίους δύο μήνες του 2023, κατακτώντας τα WTA Finals και κλειδώνοντας τον τίτλο της Παίκτριας της Χρονιάς στο WTA.

Προοπτικές για την Ίγκα Σβιόντεκ

Η Σβιόντεκ μπαίνει στο Ρολάν Γκαρός ως το φαβορί, με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της και να κατακτήσει το πέμπτο της Grand Slam. Με την εξαιρετική φόρμα που διανύει και την εμπειρία της από προηγούμενες νίκες στο Παρίσι, η Πολωνέζα τενίστρια έχει όλα τα φόντα να φτάσει μακριά στη διοργάνωση.

Το κοινό και οι λάτρεις του τένις αναμένουν με ανυπομονησία τις εμφανίσεις της στο χώμα του Ρολάν Γκαρός, γνωρίζοντας ότι η Ίγκα Σβιόντεκ θα προσφέρει συναρπαστικές στιγμές και εντυπωσιακές αναμετρήσεις.

Σχετικά

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία