Image for post

Φθηνές και ποιοτικές ιατρικές μάσκες από την Πολωνία

Η συνεχιζόμενη πανδημία έχει στρέψει τις βιομηχανικές δραστηριότητες πολλών ευρωπαϊκών χωρών προς την επείγουσα παραγωγή εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών.

Λόγω πανδημίας η Πολωνία προχώρησε σε μαζική κατασκευή μασκών, οι οποίες πλέον, με τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού αποτελούν ένα αναγκαίο και καθημερινό ιατρικό αναλώσιμο. Συμφώνα με τοπικές πήγες, κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου, σε καθημερινή βάση παράγονται στην Πολωνία εκατομμύρια προστατευτικών μασκών με τους ηγέτες του κλάδου να ράβουν πάνω από 4 εκατομμύρια τεμάχια την ημέρα. Επίσης, όπως αναφέρουν οι ίδιες οι εταιρίες - για ορισμένες από αυτές «η μετάβαση στην παραγωγή μασκών ήταν ο μόνος τρόπος επιβίωσης στην πανδημική κρίση».

Λόγω της αύξησης της παραγωγής μασκών, καθώς και του ισχυρού ανταγωνισμού από φθηνότερα κινεζικά προϊόντα, οι Πολωνοί παραγωγοί ζητούν από την πολωνική κυβέρνηση να ενθαρρύνει τους Πολωνούς να φορούν κυρίως πιστοποιημένες, πολωνικές μάσκες προσώπου.

Τόσο στην παραγωγή όσο και στις εξαγωγές μασκών προχώρησε επίσης μια από τις μεγαλύτερες στην Πολωνία εταιρεία διοργάνωσης εμπορικών εκθέσεων, το Διεθνές Εμπορικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Ptak Warsaw Expo. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Katarzyna Matera, διευθύντριας μάρκετινγκ της Ptak Warsaw Expo «η στροφή στη δημιουργία των μασκών μέσα από την νεοσύστατη εταιρεία Ptak Medical ήταν ένας καλός τρόπος επιβίωσης για εμάς. Το κλείσιμο του εκθεσιακού κλάδου ανάγκασε την εταιρεία να βρει άλλες πηγές εισοδήματος που θα επέτρεπαν να διατηρήσουμε το μεγαλύτερο κέντρο εκθέσεων σε αυτό το μέρος της Ευρώπης». Σήμερα, το εργοστάσιο του Ptak Medical το οποίο βρίσκεται κοντά στη πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Βαρσοβία, παράγει ημερησίως πάνω από 4 εκατομμύρια ιατρικών μασκών εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ηγετική θέση στην πολωνική αγορά αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: businessinsider.com.pl

Σχετικά

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία