Image for post

Eurovision 2024: το τραγούδι της Πολωνίας

Η Luna, αλλιώς η Αλεξάνδρα Βιελγκόμας (πολωνικά: Aleksandra Wielgoma) με το τραγούδι της «The Tower», επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Πολωνία στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024. Τα αποτελέσματα των προκριματικών ανέδειξαν την ταλαντούχα Πολωνή καλλιτέχνιδα ως την εκλεκτή που θα βρεθεί στη σκηνή του Μάλμε στη Σουηδία.

Ποια είναι η Luna

Η Αλεξάνδρα Βιελγκόμας, γνωστή στην Πολωνία ως Luna, γεννήθηκε το 1999 στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. Η αγάπη της για την τέχνη εκτυλίσσεται εδώ και αρκετά χρόνια, εξασκώντας τα ταλέντα της στο τραγούδι, το βιολί και το πιάνο, ενώ αφιερώνεται επίσης στη γιόγκα. Είναι επίσης στιχουργός και συνθέτρια.

Το τραγούδι

Το τραγούδι «The Tower», που θα εκπροσωπήσει την Πολωνία στη φετινή Eurovision, κυκλοφόρησε επίσημα στις 24 Ιανουαρίου του 2024. Η σύνθεση δημιουργήθηκε από τη Luna ειδικά για το διοργάνωση αυτή, θέλοντας να περάσει στο ευρύτερο κοινό ένα μήνυμα απελευθέρωσης και αυτοσυνειδησίας, όπως το περιγράφει η ίδια «μανιφέστο ελευθερίας και δύναμης».

Η επιλογή της Luna ως εκπροσώπου της Πολωνίας έγινε από μια πενταμελής επιτροπή, η οποία κατέληξε στην απόφαση έπειτα από ψηφοφορία. Η Luna συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους κατακτώντας την πρώτη θέση και κερδίζοντας έτσι, το εισιτήριο για τα προκριματικά της Eurovision που θα διεξαχθούν στις 7 και 9 Μαΐου. 

Στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε η Justyna Steczkowska με το τραγούδι "WITCH-ER Tarohoro", ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνουν δύο τραγούδια, το "Jesień – Tańcuj" από την Kayah και το συγκρότημα Dagadana, καθώς και το "Midnight dreamer" από τον Marcin Maciejczak.

Καλή επιτυχία Πολωνία!

Σχετικά

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία