Image for post

Χριστούγεννα στην Πολωνία: Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων στην καρδιά της Βαρσοβίας

Κάθε χρόνο, η καρδιά της Βαρσοβίας φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων, προσφέροντας μια μαγική εμπειρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Για λίγες εβδομάδες το κέντρο της πόλης μετατρέπεται σε έναν χώρο ονείρων, όπου οι φωτεινές εγκαταστάσεις δημιουργούν έναν μοναδικό κόσμο χρωμάτων και φαντασίας.

 

Φέτος, η διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '50 και του '60, δημιουργώντας ένα γιορτινό ταξίδι στο παρελθόν γεμάτο μαγεία και χαρά. Οι κεντρικοί δρόμοι, όπως η Krakowskie Przedmieścia και η Παλιά Πόλη, μαζί με τις οδούς Świętokrzyska και Podzamcze, μεταμορφώνονται σε έναν εντυπωσιακό φωτεινό διάδρομο. Στην πλατεία Hoover, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν παιχνίδια, όπως ένα ρετρό καρουζέλ! 

Η βόλτα στο κέντρο της Βαρσοβίας αυτές τις ημέρες είναι πραγματικά ο ιδανικός προορισμός για ένα γιορτινό περίπατο με την οικογένεια, ειδικά αν έχετε παιδιά. Εκεί θα ανακαλύψετε μεγάλες χριστουγεννιάτικες μπάλες και όμορφα διακοσμημένα δέντρα. Στον χώρο υπάρχει επίσης ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι, όπου μπορείτε να απολαύσετε διάφορες λιχουδιές, όπως γλυκά και ζεστό κρασί.

Στο κέντρο της Πλατείας του Κάστρου στη Βαρσοβία (πολωνικά: Plac Zamkowy), λάμπει και φέτος ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, προσελκύοντας τα βλέμματα και δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες. Με ύψος που φτάνει τα 27 μέτρα και κατασκευασμένο από σύγχρονα οικολογικά υλικά, αναδεικνύεται από τα 40.000 φωτάκια LED RGB, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα φωτεινών χρωμάτων! Σίγουρα αξίζει να το δείτε!

Αν έχετε ήδη επισκεφτεί τη φωτεινή Βαρσοβία, μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας. Υπάρχουν άλλα σημεία που θεωρείτε αξιόλογα; Αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω.

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία