Image for post

Τα πιο γνωστά σουπερμάρκετ της Πολωνίας: Αbc

Τα σουπερμάρκετ Abc ανήκουν στον Όμιλο Eurocash Group και είναι το μεγαλύτερο δίκτυο μικρομεσαίων καταστημάτων franchise στην Πολωνία, τα οποία αποτελούν κλασικό παράδειγμα καταστημάτων της γειτονιάς (convenience stores). Σήμερα, τα σουπερμάρκετ Abc, διαθέτουν περισσότερα από 8.500 σημεία λιανικής πώλησης σε όλη την Πολωνία.

Τμήματα οίνου

Τo 2018 ο Όμιλος Eurocash Group εφάρμοσε ενα σχέδιο δράσης πρωτοποριακό για τα μικρά καταστήματα, δημιουργώντας εξειδικευμένα τμήματα οίνου σε πάνω από 5.000 καταστήματα Αbc.

Αbc Mini Bistro

To 2012 η ​​αλυσίδα καταστημάτων Abc ξεκίνησε σε περισσότερα από 750 καταστήματα τα Αbc Mini Bistro, δηλαδή μικρές γωνιες, οπού οι πελτές μπορούν να αγοράσουν ζεστό καφέ ή τσάι, αλλά και να προετοιμάσουν (self-service) μικρά ζεστά γεύματα, όπως Hot Dogs. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρέχονται από τον όμιλο Eurocash, ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων Abc που διαθέτουν Mini Bistro αυξήθηκε κατά 20% σε σύγκριση με τα υπόλοιπα καταστήματα.

Υπηρεσίες ταχυμεταφορών (courier)

Τα περισσότερα καταστήματα Abc προσφέρουν υπηρεσίες ταχυμεταφορών. Η λύση αυτή συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των πελατών και κατά συνέπεια, των πωλήσεων, ενώ παράλληλα δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν και να στέλνουν δέματα σε μια βολική τοποθεσία.

Abc On Wheel

Το Abc On Wheel (Abc na kołach), είναι ένα δίκτυο αυτοκινήτων με κινητά σημεία πώλησης. Η ιδέα αναπτύχθηκε από το Eurocash Group το 2015 μετά από έρευνά τους, η οποία έδειξε ότι περίπου 4,6 εκατομμύρια Πολωνοί που ζούσαν σε μικρά και απομακρυσμένα χωριά δεν είχαν εύκολη πρόσβαση σε ένα φυσικό παντοπωλείο. Σήμερα, τα κινητά καταστήματα Abc On Wheel, διαθέτουν πάνω 100 αυτοκίνητα.

Λόγω της πανδημίας COVID-19 ο Όμιλος Eurocash εφάρμοσε τη δυνατότητα πραγματοποίησης των παραγγελιών μέσω τηλεφώνου ή e-mail. Οι παραγγελίες πραγματοποιούνται από οχήματα Abc On Wheel. Η κλίμακα της ζήτησης για αυτόν τον τύπο υπηρεσιών αποδεικνύεται από την αξία ρεκόρ του καλαθιού αγορών, η οποία ξεπέρασε τα 600 PLN (136 ευρώ). Τα πιο δημοφιλή προϊόντα που παραγγέλνονται με αυτόν τον τρόπο είναι τα γαλακτοκομικά, τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα, αλλά και τα αλλαντικά και το ψωμί.

Abc City

Το Abc City είναι μία νέα, premium, πρόταση από το Eurocash Group, που θα εφαρμοστεί στα κέντρα των μεγάλων πόλεων της Πολωνίας, αλλά και σε άλλες δημοφιλείς τοποθεσίες. Τα καταστηματα Abc City θα αποτελουν συνδυασμό μοντέρνου design και convenience stores. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Abc City, είναι η πλούσια γκάμα προϊόντων στο Mini Bistro, η οποία θα απευθύνεται τόσο στους κατοίκους, όσο και στους τουρίστες.

Αξίζει να γνωρίζεις

Επίσημη Ιστοσελίδα  

Δίκτυο καταστημάτων

Πηγή: Eurocash.pl

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία