Image for post

Η ελληνική εβδομάδα στα Lidl της Πολωνίας

Εδώ και χρόνια, η αλυσίδα Lidl Polska αυξάνει τις πωλήσεις στην Πολωνία μέσω θεματικών καμπανιών με παραδοσιακές λιχουδιές από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο μέσος αριθμός θεματικών εβδομάδων αυξάνεται κάθε χρόνο. Για παράδειγμα, το 2007, τα καταστήματα Lidl Polska φιλοξένησαν μόνο 6 θεματικές εβδομάδες με προϊόντα διατροφής από τις 6 πιο αναγνωρίσιμες κουζίνες στον κόσμο, η λίστα των χωρών, εκτός από το Μεξικό, την Ασία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αμερική, περιλάμβανε και την Ελλάδα. Όπως αποδείχθηκε, το ενδιαφέρον των πελατών σε αυτήν τη μορφή πώλησης αποδείχθηκε τόσο μεγάλο που οι καμπάνιες άρχισαν να πολλαπλασιάζονται. Ως αποτέλεσμα, το 2014 στα καταστήματα Lidl της Πολωνίας πραγματοποιήθηκαν πάνω από 350 διαφορετικές θεματικές εκστρατείες.

Οι εκπρόσωποι της Lidl Polska σχολιάζουν ότι οι θεματικές εβδομάδες συμβάλλουν στη συστηματική αύξηση των πωλήσεων, επομένως αναμένεται πως η ιδέα αυτή θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται και τα επόμενα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεματικές καμπάνιες είναι ένα από τα βασικά μυστικά των υψηλών πωλήσεων της Lidl στην Πολωνία. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της αλυσίδας Lidl, που επί του παρόντος διαθέτει 720 καταστήματα στην Πολωνία, είναι η Biedronka με 2.823 καταστήματα σε ολόκληρη την Πολωνία. Παρά την τεράστια διαφορά στον αριθμό των καταστημάτων, ο μέσος κύκλος εργασιών ανά κατάστημα στο Lidl είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι στο Biedronka.

Ελληνικά προϊόντα που προτιμούν οι Πολωνοί 

Οι Πολωνοί αγαπούν διάφορες ελληνικές γεύσεις, αλλά προτιμούν ιδιαίτερα τα πιο τυπικά ελληνικά προϊόντα όπως φέτα, ελιές και ελαιόλαδο. Τα περισσότερα ελληνικά προϊόντα, που διατίθενται εποχικά στα καταστήματα Lidl της Πολωνίας, διατίθενται με την επωνυμία Eridanous (Ηριδανός), με εξαίρεση μερικές μπύρες (Μύθος) και ορισμένα κρασιά.

Ενδεικτικές τιμές ελληνικών προϊόντων

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο διατίθεται σε διάφορους τύπους συσκευασιών. Οι συσκευασίες διαφέρουν ως προς την χωρητικότητα και τον τύπο (πλαστική φιάλη, γυάλινη φιάλη, δοχείο).

Διατίθενται:

Τυριά

Τα τυριά διατίθενται σε διαφορετικές συσκευασίες και δοχεία. Οι Πολωνοί καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε:

Ελιές

Οι ελιές που διατίθενται στο Lidl:

Αλλά προϊόντα

Σάλτσα ντομάτας, μπάμιες (κονσέρβα), ντολμαδάκια (κονσέρβα), γιαούρτι κατσικίσιο, τυρόπιτα, σπανακόπιτα, καφεδάκια, μπιφτέκια γεμιστά, τζατζίκι, πάστα ελιάς κλπ.

Δες εδώ όλα τα ελληνικά προϊόντα διαθέσιμα στα καταστήματα Lidl  

Πηγή: Lidl Poland

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

* Υποχρεωτικά πεδία